Nouriel Roubini, cunoscut drept economistul care a prezis criza mondială din 2018, critică criptomoneda Bictcoin. Afirmațiile că Bitcoin este noul „aur digital” alimentează un nou balon în el și în alte criptomonede. Ultimul din 2017-18 a văzut bitcoinul trecând de la 1.000 USD la 20.000 USD și apoi a revenit la 3.000 USD până la sfârșitul anului 2018.
Deoarece valoarea fundamentală a bitcoinului este zero și ar fi negativă dacă s-ar aplica o taxă adecvată asupra carbonului producției sale masive de poluare a energiei, prevăd că balonul actual se va termina într-un alt bust.
Crypto nu are venituri, utilități, plăți sau alte servicii. Este doar o joacă pe o bulă de active speculative, mai rea decât mania lalelelor, așa cum florile aveau și încă mai au utilitate. Unele criptomonede, supranumite „shitcoins”, sunt înșelătorii financiare. Prețul Bitcoin este extrem de volatil, iar pretențiile de comportament necorespunzător sunt răspândite.
Bitcoinul riscant și volatil nu aparține portofoliilor investitorilor instituționali serioși. Mulți dintre susținătorii săi de vânzare cu amănuntul sunt fraieri care sunt manipulați de o armată de insideri și vânzători de ulei de șarpe. Elon Musk, de la Tesla, și Michael Saylor, de la MicroStrategy, pot paria casa pe bitcoin. Asta nu înseamnă că ar trebui.
Elon Musk îl poate cumpăra, dar asta nu înseamnă că toți ceilalți ar trebui să urmeze exemplul.
Bittnet Group marchează un moment de referință în istoria sa, aniversând 10 ani de la…
Intermedierea financiară reprezintă un element esențial al unei economii funcționale, exprimând legătura dintre sectorul bancar…
The European Mortgage Federation – European Covered Bond Council (EMF-ECBC) a anunțat noile numiri aprobate…
Banca de Investiții și Dezvoltare reprezintă un pas esențial pentru consolidarea economiei românești, având misiunea…
Performanțe record pentru Allianz-Țiriac în 2024: creștere de 20% pe segmentul asigurărilor de viață și…
tbi bank demonstrează încă o dată că strategia sa axată pe nevoile reale ale clienților…