Piața de capital

Transilvania Investments, profit de peste 13 milioane de euro

Transilvania Investments continuă evoluţia bună din ultimul an, înregistrând, la finalul perioadei ianuarie – iunie 2022, creşteri importante pe principalele linii de raportare financiară.

Ultimele 6 luni au adus şi decizii de investiţii importante atât în cadrul companiei, cât şi în societăţi la care fondul de investiţii este acţionar principal.

La data de 30 iunie a.c, compania a înregistrat un profit net de 68,77 milioane lei, o creştere procentuală de 18,02% faţă de primele şase luni ale anului trecut, încheiate cu un profit de 58,27 milioane lei. Veniturile nete din exploatare se ridicau, la finalul primului semestru al anului curent, la 80,94 milioane lei, în creştere cu 9,72% faţă de perioada ianuarie – iunie 2021, în timp ce cheltuielile operaţionale au scăzut cu 0,25 milioane lei, însumând 13,94 milioane.

Activul net a înregistrat, la sfârşitul lunii iunie 2022, valoarea de 1.355,85 milioane lei (0,63 lei/acţiune), în creştere cu 2,77 % comparativ cu primul semestrul al anului trecut, respectiv în scădere cu 1,76% faţă de valoarea înregistrată la data de 31 decembrie 2021. Activele totale ale Transilvania Investments, la data de 30 iunie 2022, înregistrează valoarea de 1.433,15 milioane lei.

„Ne concentrăm pe proiecte pe termen mediu şi lung, este important să aducem un plus de viziune şi direcţie investiţională în companiile în care suntem deja acţionari.” , spune Radu Roşca, preşedinte Transilvania Investments. „Schimbările încep de la investiţii în dimensiunea şi calitatea resursei umane cu care gestionăm tot acest efort, până la investiţii financiare care, chiar dacă au nevoie de timp să aducă rezultate, ştim că vor aduce o plus valoare importantă pentru investitorii noştri.”

Dintre proiectele demarate, în ultimele luni, se află investiţia de peste 8 milioane de Euro în reabilitarea complexului Venus din staţiunea 1 Mai, deţinut de Turism Felix, la care Transilvania Investments este acţionar principal, şi transformarea acestuia ȋntr-un aquapark modern. La Sibiu, Transilvania Investments a demarat procesul de reintegrare în circuitul social şi economic a fostei platforme industriale Independenţa Sibiu, proiect aflat, în prezent, în fază de consultări comunitare.

Pentru derularea acestor proiecte şi identificarea de noi oportunităţi de investiţii în cadrul companiilor din portofoliu, Transilvania Investments a creat propriul departament de Business Development, procesul de recrutare pentru acesta fiind în continuare deschis. Această structură nouă din cadrul companiei se va ocupa şi de identificarea de programe noi de finanţare pentru proiecte.

finnews

Recent Posts

Cum a evoluat Bittnet Group în primul deceniu pe piața de capital din România

Bittnet Group marchează un moment de referință în istoria sa, aniversând 10 ani de la…

4 zile ago

Sectorul bancar și intermedierea financiară în România – concluzii din discursul lui Leonardo Badea, prim-viceguvernator BNR

Intermedierea financiară reprezintă un element esențial al unei economii funcționale, exprimând legătura dintre sectorul bancar…

2 săptămâni ago

Liderul bancar Sergiu Oprescu, desemnat Președinte EMF: O decizie strategică pentru Europa

The European Mortgage Federation – European Covered Bond Council (EMF-ECBC) a anunțat noile numiri aprobate…

3 săptămâni ago

Statul român lansază BID pentru creșterea economică și finanțarea sustenabilă

Banca de Investiții și Dezvoltare reprezintă un pas esențial pentru consolidarea economiei românești, având misiunea…

3 săptămâni ago

Performanțe record pentru Allianz-Țiriac în 2024

Performanțe record pentru Allianz-Țiriac în 2024: creștere de 20% pe segmentul asigurărilor de viață și…

4 săptămâni ago

tbi bank atinge un nou record financiar în 2024: Creștere de 18% a profitului net și peste 1 milion de credite acordate

tbi bank demonstrează încă o dată că strategia sa axată pe nevoile reale ale clienților…

o lună ago