UniCredit Bank a fost selectată de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) drept instituție de credit parteneră pentru derularea Programelor naționale de stimulare a înființării și dezvoltării IMM-urilor în perioada 2022-2027.
În contextul Programului național, „Start-Up Nation- Romania 2022“ (Programul), UniCredit poate pune la dispoziția beneficiarilor selectați conturi dedicate măsurilor instituite prin Ordinul MAT 1.111/28.06.2022, soluții de prefinanțare pentru realizarea cheltuielilor aferente proiectului eligibil sau credite de investiții pentru asigurarea co-finanțării proiectului. În plus, clienții au acces și la o ofertă de tranzacționare ce include conturi curente și soluții digitale dintre cele mai moderne. Astfel, în cadrul pachetelor tranzacționale Creativ și GeniusIMM oferite de UniCredit clienților companii, dar și entităților fără personalitate juridică, aceștia pot beneficia de până la trei certificate digitale calificate gratuite, pe care le pot utiliza imediat atât pentru semnarea documentelor în relație cu parteneri de afaceri sau instituții publice, dar și pentru a semna electronic documentele aferente accesării Programului în relație cu MAT.
De asemenea, prin creditul punte, UniCredit Bank poate finanța până la 100% din valoarea ajutorului de minimis, iar prin creditul de investiții pentru cofinanțare, până la 100% din valoarea cofinanțării. Pentru toate structurile de finanțare, dobânda prevăzută este ROBOR 6M + marja de 2,5%; comision la acordare de 0,5% din valoarea creditului și un comision de administrare de 1% din valoarea creditului.
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv al diviziei Retail UniCredit Bank: “Ne bucurăm să putem susține și facilita acest Program, care a generat un interes foarte mare în rândul IMM-urilor, pentru care accesul la astfel de ajutoare financiare nerambursabile este esențial în această perioadă. La UniCredit Bank am fost și vom continua sa fim parteneri în efortul pentru susținerea economiei, dar și al segmentului de întreprinderi mici și mijlocii. Le rămânem în continuare alături antreprenorilor, susținându-i în eforturile lor și asigurând instrumente adecvate contextului economic general și acces la soluții digitale moderne”.
Potrivit Procedurii de implementare a Programului, alocația financiară acordata start-up-urilor este de până la 100.000 lei/beneficiar pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui loc de muncă sau 200.000 lei/beneficar pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a doua locuri de muncă prin intermediul Programului.
În program mai sunt și alte șase bănci partenere la care aplicanții pot aplica pentru contul de grant: Banca Transilvania, BCR, OTP Bank, CEC Bank, BRD și Alpha Bank Romania.
Într-o lume în care digitalizarea redefinește constant serviciile financiare, România face un pas semnificativ înainte…
Pe 26 septembrie 2024, scena de la Gala BVB Arena a fost martora unui moment…
În perioada 3-5 octombrie 2024, locuitorii din Ploiești au ocazia să își testeze cunoștințele de…
Astăzi, 23 septembrie, Bursa de Valori București (BVB) a anunțat extinderea indicelui său principal, BET,…
Exim Banca Românească a lansat recent un produs inovator destinat celor mici, contul ABC, care…
tbi bank a raportat rezultate financiare impresionante pentru prima jumătate a anului 2024, consolidându-și poziția…